Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τους διαδρόμους τρεξίματος με λίγα λόγια.


Διάδρομοι γυμναστικής και τεχνικά χαρακτηριστικά

  
 1. Έχει σημασία η ιπποδύναμη του μοτέρ σε ένα διάδρομο γυμναστικής;

Η ιπποδύναμη του κινητήρα ενός διαδρόμου γυμναστικής είναι σημαντικό χαρακτηριστικό για την καλή του απόδοση και την αξιοπιστία του σε βάθος χρόνου. Εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι και η ποιότητα κατασκευής του κινητήρα και θα πρέπει να δώσουμε βάρος και στα δύο αυτά σημεία κατά την στιγμή της επιλογής μας ώστε να διασφαλίσουμε την μακρόχρονη λειτουργία του.

   2. Υπάρχουν κινητήρες AC και DC. Ποια η διαφορά τους;

Η διαφορά τους είναι στην πηγή τροφοδοσίας και ενώ οι μεν τροφοδοτούνται με εναλλασσόμενο ρεύμα,  οι δε με συνεχές.
Τα μοτέρ (κινητήρες) AC τροφοδοτούνται με εναλλασσόμενο ρεύμα και ελέγχονται από ηλεκτρονικό κύκλωμα και πρόγραμμα (inverter).
Τα μοτέρ (κινητήρες) DC τροφοδοτούνται με συνεχές ρεύμα, ελεγχόμενο από ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές.
Τα μοτέρ (κινητήρες) AC είναι πιο ισχυροί, έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θέλουν πολύ λιγότερη συντήρηση. Το αδύνατο τους σημείο είναι το υψηλό κόστος.

   3. Το βάρος του χρήστη είναι σημαντικό για την επιλογή ενός διαδρόμου τρεξίματος;

Το βάρος χρήστη θα πρέπει να αντιστοιχηθεί με τις ικανότητες του διαδρόμου και αυτό αποτελεί το Α και το Ω για την σωστή επιλογή ενός διαδρόμου γυμναστικής. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η διάρκεια λειτουργίας του διαδρόμου και ο χρόνος  άσκησης και ο ρυθμός τρεξίματος (αποφεύγουμε να φρενάρουμε τον ιμάντα και ακολουθούμε το ρυθμό του). Οι κατασκευαστές συνήθως, κατά την διάρκεια των δοκιμών τους, υπολογίζουν 1 ώρα συνεχούς λειτουργίας.
Εδώ είναι το «μυστικό», υπάρχει μια σχέση βάρους χρήστη, διάρκειας άσκησης και τύπου διαδρόμου. Για αυτό το λόγο, ανάλογα τον τύπο του διαδρόμου γυμναστικής, το βάρος του χρήστη και τον τρόπο τον οποίο τρέχει, πρέπει να αποφεύγουμε να ξεπερνούμε τα 50 λεπτά συνεχούς χρήσης.

   4. Πως διατηρώ τον διάδρομό μου σε καλή κατάσταση;

Για τη μακρόχρονη λειτουργία ενός διαδρόμου είναι απαραίτητη η λίπανση του ιμάντα τρεξίματος σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα της συχνότητας χρήσης του. Η λίπανση του ιμάντα είναι κάτι που μπορεί και πρέπει (χρειάζεται μόνο το σήκωμα του ιμάντα με το χέρι ώστε να περάσει η λίπανση στο σωστό σημείο) να γίνεται από το χρήστη. Η λίπανση είναι απαραίτητη κάθε 2030 ώρες λειτουργίας περίπου. Οι περισσότεροι διάδρομοι γυμναστικής περιλαμβάνουν οδηγίες λίπανσης από τον κατασκευαστή.

Πηγή: www.buyeasy.gr


Comments

Popular posts from this blog

Γιατί να αγοράσω ποδήλατο και ποιος τύπος ποδηλάτου μου ταιριάζει.

Επιλογή Διαδρόμου Γυμναστικής

Διάδρομοι Γυμναστικής